התמודדות עם חרדה: עשה זאת בעצמך
עודכן: 17 בספט׳ 2024
בימים האחרונים כולנו עוברים אירועים קשים. כולנו מרגישים לחץ וחרדה במידה זו או אחרת. מטרתנו היא לחזק את עצמנו ולשפר את יכולת ההתמודדות שלנו עם הקשיים מולם אנו עומדים. הנה כמה הצעות לפעילויות פשוטות שאפשר לעשות לבד או עם אנשים אהובים:
1. צייר\י את הפחד (או כל רגש אחר) על חצי מהגיליון. בחצי השני או בדף אחר צייר\י ו\או כתוב\י איך תרצה\י להתמודד איתו.
2. עשה\י שימוש במיכל סבון עם סבון כדי לעשות בועות. נסה\י לעשות בועות יפות וגדולות. כדי לעשות זאת עליך לנשוף אוויר החוצה באיטיות רבה. הוצא\י אויר דרך השפתיים, תוך כדי התבוננות בבועות הסבון ובצבעים הנוצרים בתוכן. אחרי שנתתלכל האוויר לצאת, הכנס\י אוויר בעדינות, ללא מאמץ. אל תרים\י את הכתפיים או את החזה בזמן שאת\ה שואף\ת. הוצא\י שוב את האוויר באיטיות רבה ושוב נסה\י לעשות בועות יפות וגדולות. חזור\י על הפעולה 10 פעמים ברצף. שים\י לב לרגיעה בגוף.
כשאנו נושפים לאט, הבועות נעשות יפות וגדולות. כעת עשה\י זאת ללא הבועות, הנח\י יד אחת על הבטן והתחל\י לנשום. תן\י לאוויר להיכנס בעדינות וללא מאמץ.
יש לשים לב לשלושה עקרונות: נשימה ללא מאמץ, שאיפה רגילה, נשיפה איטית.
3. כשאנו דואגים, מחשבות שליליות קופצות באופן אוטומטי לראשינו, ואז גופנו נעשה דרוך יותר ויותר. אחוז\י כדור גומי ביד ימין, כווץ\י אותו חזק במשך 10 שניות ואח"כ הרפה\י את האחיזה. נסה\י לא לעצור את הנשימה בעת כיווץ הכדור. חזור\י על הפעולה 5 פעמים לפחות.
4. דמיין\י מקום רגוע. בחר\י תמונה של מקום בו את\ה מרגיש\ה בטוח\ה ו\או רגוע\ה. מקום (לאו דווקא מציאותי) שמעורר בך תחושה של רוגע ובטחון. התמקד\י בתמונה: מה את\ה חש\ה? מה את\ה רואה סביבך? מה את\ה שומע\ת? מה את\ה מריח\ה? במה את\ה נוגע\ת? איזה רגש עולה בך? שים\י לב לרגיעה המתפשטת בגוף ואפשר\י לעצמך להנות ממנה.
בחר\י מילה או משפט שיזכיר לך את המקום הרגוע שלך. בכל פעם שתיזכר\י במילים אלה, אפשר\י לעצמך להרגיש את הרגיעה.
5.נסח\י משפט קצר, בשפה חיובית, שמשדר לכם תחושה של בטחון. זה יכול להיות משפט שלך, משפט מתוך שיר, פתגם וכדומה. כתוב\י את המשפט על דף והצב\י את הדף במקום גלוי שאת\ה עובר\ת בו הרבה. בכל פעם שתראה\י את הדף- קרא\י את המשפט עם נחישות.
אני מאחלת לכולנו שהתקופה הקשה תחלוף במהירה, עם כמה שפחות נפגעים וחרדה.
כמו תמיד, אני פה כדי לסייע.
קרן.
פוסטים אחרונים
הצג הכולטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא שילוב בין הטיפול ההתנהגותי (Behaviour Therapy) לטיפול הקוגניטיבי (Cognitive Therapy). מקובל להתייחס אל...
טיפול קבלה ומחויבות (Acceptance & Commitment Therapy, או בקיצור: ACT) הוא טיפול התנהגותי חווייתי מבוסס חשיפה. מה זה אומר? המשמעות היא...
הרפיה שרירית משולבת היא מיומנות שנוצרה לראשונה ע"י ג'ייקובסון, ואפשר למצוא לה גירסאות רבות. בקובץ המצורף תמצאו את הגירסה של לינהאן מטיפול...
Comments